beKERJA lebih GIGIH - berUSAHA lebih KUAT - berDOA lebih KERAP - berFIKIR lebih MATANG - berTINDAK lebih TEPAT

Tuesday, September 1, 2009

Kerja Gila @ Kerja Bodoh

Pagi td msa dlm perjlnan nak mai ofis, aku dok dgr la Hot.f.m. Topik pg ni kerja gila. Sempoi la juga. Tgh dok dgr tu, skali ada la sorg akak ni kal, ckp la dia py keje gila. Dia kata dia kalau buleh la nak naik keta then langgar lampu isyarat, maksud dia masa lampu tgh merah dia nak jln... pakcik polis baik trace dia cepat2 senang nak saman. haha.... tapi yang peliknya, bila si faizal dan farah punya la dok kata bahaya la mcm2 buleh jd, dia dok pertahan kata xkan py... pastu kata rakyat mesia bawa keta baik2, mesti akan benti nyer.... termasuk lori treller... dia ni jenis x tgk berita dan baca paper kot, xkan la x tgk iklan kat tv yg berlambak citer psl benda ni... aku xtau la dia ni nak wat keje gila atau keje bodoh... tapi musykil juga kan... dia sanggup kal bgtau, dan aku terfikir la, kot2 dia ni ada tekanan perasaan pastu nak bunuh diri... kdg2 kan org yg nak bunuh diiri ni dia cenderung nak bgtau kat org apa yg dia nak buat sblm dia bunuh diri... ni mgkn salah satu.... seram jg bila aku fikir... klu xpun, dia mmg sja nak cri sensasi kat radio nak tunjuk yg dia mmg bagus la kot... merapu betui kdg2 manusia ni kan... aku pun x hbs fikir psl akak ni... apapun aku doakan dia x buat la... klu lepas xpa la jg... klu x, mksd dia dah mcm bunuh diri la kan... hmmm.... besar dosa dia weeiiii... x psl jer kan... dri dok elok2 hidup nak gi cri jln yg lebih drastik...gud luck la kat akak tu yer....

1 comment:

Baby Wify said...

erk...tu dh msuk kategori keje bodo bingai je rasenye tuh.....