beKERJA lebih GIGIH - berUSAHA lebih KUAT - berDOA lebih KERAP - berFIKIR lebih MATANG - berTINDAK lebih TEPAT

Thursday, April 9, 2009

Perkembangan Terbaru

Sorie la kepada kawan-kawan semua, aku skrang dah jadi cikgu kat sek men lama aku... Aku memula jadi guru ganti... aku mengajar geografi... adoi... penin juga ngaja bebudak ni... mau biol aku. hehe... tapi apapun aku berseronok kerana dapat mengajar dan membuat perkara yang best sepanjang aku mengajar...

tambahan pula skrang adalah masa aku bersedih kerana kejadian yang banyak tak diduga berlaku... terluka, kecewa, sedih, sebak dan macam-macam lagi. Apapun hikmah disebalik apa yang terjadi aku berharap agar mampu memberikan aku kekuatan untuk menempuh hidup ini. sesungguhnya aku menantikan saat penghujung bulan 5 dan awal bulan 6 kerana disitu terletak satu ujian samada aku mampu melepasinya atau tidak.

seandainya aku tidak mampu temui jalan untuk berdepan dengan ujian ini, siapa pun tidak tahu apa akan terjadi melainkan Allah s.w.t sahaja. Tapi aku berharap mampu melepasinya dengan bantuan baru daripada kawan-kawan yang selama ini banyak aku abaikan.

aku benar-benar mengharap satu kekuatan akan lahir demi melihat orang-orang yang aku sayang bahagia bukan sahaja didunia malah diakhirat...

doakan aku wahai kawan-kawan... makbulkan permintaan ku wahai Tuhan.

3 comments:

skidezourus said...

Jadik cikgu kat SMKANT ka?..hahaha..jadik cikgu hasni la hang..

bagus2
p/s:..apa pun yang berlaku ada hikmahnya..rilek arr bro..kirim salam aku kat semua cikgu2 lama yang still ada kat sana ye

Garfield said...
This comment has been removed by the author.
Garfield said...

Ni namanya rezeki Tuhan bagi, hilang 1 bekoyan2 tgu kat sekolah tu..pilih jela nak yg level brp.. dari cikgu,anak murid ke akak2 student ang pun ang blh usha...

hahahahhahahahahaha...hahahahahahahahaaha~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saja bg panas line.abg pun tgh cold jekan ni..huhuhu

Xpe kuat kan semangat,takat pompuan gile talak tu melambak blh dpt bro....