beKERJA lebih GIGIH - berUSAHA lebih KUAT - berDOA lebih KERAP - berFIKIR lebih MATANG - berTINDAK lebih TEPAT

Sunday, December 13, 2009

15 Dec 2009

Memulakan langkah jam 4 pg, ke Perlis untuk berinterview. Aku buat persediaan setimpal dalam masa kesibukan yang menghimpit. Sempat la menghabiskan 1 buku utk persediaan. Mak aiii.... py la byk benda nak kena ingat. Harap2 apa yang dirancangitu yg berjln dengan lancar. Kena sampai sebelum kul 8.30. Plan nak benti dkt pekan changlun utk solat subuh dan sarapan, pastu baru cari tmpt interview. Doakan la kejayaan aku. Dapat pekerjaan ni, baru la boleh ditunaikan harapan mak aku yang dah mls nak jg aku. hehehe...
I'Allah. Semoga kali ini aku berjaya. Dan segala perancangan sepanjang taun depan pun berjalan lancar juga. refresh; Pusat Tuisyen pun dah hampir siap, tinggal nak beli perabot dan pasang air-cond, mau berhbs dekat rm2k lgi. adoi.... pastu nak bersedia utk ke langkawi, kursus. Pun jd hal jg, seorg pembentang x dpt hadir, aku disuruh amek aleh, boleh tertoleh kepala mcm ni. Nak cakap apa. Dah la aku yg buat tajuk, tapi aku sendiri xtau nak ckp apa. Balik interview baru buat. Skrang abaikan dulu.
Pagi td dah siapkan ucapan YB, punya la mcm2 idea mencurah2 tetiba, tp ayt tunggang langgang, haha... nasib la, ala YB ni kang dia bg ucapan bukan nak baca sgt pun. Tp klu dia baca, harap org yg dengar x gelakkan dia la. wakaka....
Episod sedih kat ofis, tetiba bos dtg tanya, mcm mana jd ke p interview tu? aku jwb jd la... dia doakan tp dia minta, walau dah berubah haluan, jgn lupakan kami kat sini, tlg2 la apa yg dah penah aku buat kat sini. wakaka.... nasib terus macho, aku ckp i'Allah, usaha yg aku dah hasilkan kat sini akan aku transfer kan sblm kuar dri sini.
Next year; hmmm.... byk benda nak buat, dah plan, tinggal nak dijadikan kenyataan jer. Gud luck to me... For next year punya entry tunggu la dulu kan....
p.s: to sapa2 member2 aku tolongla heboh2kan, aku buat mjlis pembukaan pusat tuisyen hafiz dekat seberang jaya on 27 Dec 2009... masa tu boleh daftar sekali, sedara mara, ank2 dan kwn2 klu ada la.... boleh la bgtau awl2. Kal aku la klu perlu. Thanks.

2 comments:

mehrunesa said...

InsyaAllah, awk akan berjaya berkat doa sume pihak...yg penting brusaha bersungguh2 utk capai matlamat awk n seronok dgn ape yg awk lakukan...chayok!!!chayok!!

de FiZLe said...

thanks.... doakan la yer.